Farvel Halong Bay. Næste stop Hue.
 
Skrevet i Hoi Anh 31/03
 
Om morgenen lettede vi anker for at sejle hen til bjergtop som vi besteg. Øverst oppe (530 trin) var der en udsigtspagode, hvorfra man kunne overskue en stor del af bugten. Desværre var det noget diset og vel nærmest storm på bugten, ikke at det gav meget større bølger men vi kunne da mærke blæsten.
 
Klar til opstigning. Står på en alpetop. Nu kan jeg ikke kommer længere op, hvad fanden skulle jeg egentlig her, skulle jeg her ......
Efter denne strabaserende morgentur, lette skibet anker og satte kursen mod Halong. Her viste det sig hvor lidt sødygtigt sådan en junke er idet vi nemt drev for vinden, med det kæmpe fribord der er på sådan et sejlende hotel.
Vi snakkede om af hvis der havde været nogle flere strande ville det være et udmærket farvand at vindsurfe i idet der ikke var nogen bølger, men god vind.
 
Vi indtog frokosten på skibet, steg fra borde og blev kørt til Hanoi, hvor vi havde et par timer og derfor indlogerede os et par timer på det hotel, vi havde brugt tidligere. Undervejs begyndte det at regne og der kom et par gode skyller men da vi nåede Hanoi holdt det heldigvis op, så ingen panik.
 
Vi blev afhentet af Thanh og chaufføren ved sekstiden og havde dermed god tid til at nå toget som afgik præcis kl 19 mod Saigon.
 
Hovedbaengården i Hanoi. Perron 1. Det er Victorias fod, så alle er med.
 
Det var ganske sjovt at køre ud igennem Hanoi og bemærke de mange jernbaneoverskæringer, hvor trafikken så måtte stoppe. Den var ikke gået hjemme i Danmark. Ihukommende den megen snak, om at vi skal have en ekstra forbindelse over fjorden, kan jeg allerede høre hyleriet fra billobbyen, hvis noget sådan skulle forekomme derhjemme.
Vi blev indlogeret i en udmærket sovekabine, men Pernille spottede selvfølgelig at der var noget ekstra komfort i en speciel luksusvogn længere bagud.
 
Efterhånden forsvandt de mange lys fra byen, ikke fordi det gik hurtigt, men trods alt gik det jævnt der ud af. Jeg vil anslå at vi på intet tidspunkt var over 80 km/t.
 
Vi gik til ro med 2 voksne forneden og 2 børn foroven, og faldt i søvn til togets rumlen.