Halong Bay II.
 
Skrevet i Hue 26/3
 
Jeg startede dagen med en dukkert fra båden inden morgenmaden og efter denne tog jeg, Marie-Louise og Than, Pernille med ud i kajakkerne.
 
Thanh og Pernille udforsker en grotte. Fiskerbåd fra Halong Bay.
 
Vi havde en god tur på et par timer, hvor vi bl.a. så en lille fiskerbåd, hvor mand og kone åbenbart tilbragte deres liv og boede. Der var ikke megen plads, men de viste da glade deres fangst, der ikke var stor. Et par håndfulde store rejer, en tilsvarende mængde blæksprutter og 2 spandfulde forskellig fisk.
Derefter tog vi hen til det sted hvor der dyrkes perler, og vores forsyningsskib ankom til samme sted så vi kunne indtage frokost. De havde i mellemtiden været over ved en lille strand, hvor der var aber, som de havde fodret med bananer, så går det jo også lidt nemmere med at lokke dem til.
 
Marie-Louise og far kajakker. Forsyningsskibet kommer os til redning.
 
Efter frokost sejlede vi hen for at finde en badestrand, og ankrede op ud for noget der måske så lovende ud. Jeg og Marie-Louise blev tilbage på båden, mens resten af selvskabet tog afsted i den slæbebåd der hører til junken. Først tog de et sted hen og så så vi dem tage et andet sted, hen og så et tredie. Det var faktisk lidt sjovt at se dem sejle rundt. Havde de mistet orienteringen? Manglede de et kompas? Kunne de kun ro med en åre? Mulighederne var mange, men vi fik senere forklaring da vi måtte komme dem til redning. Først havde der været for beskidt, så var der for mange koraller, og sådan var de røget lidt rundt intil de endelig havde fundet et ordentligt sted.
 
Snakker du til os! Der ledes efter krabber på stranden.
 
Mens de var afsted, havde jeg og Marie-Louise bare ligget og dovnet på skibet. Marie-Louise mente at hun kunne få glenterne til at interessere sig for hendes fløjten, men jeg er nu ikke overbevist.
 
Vi tog tilbage til samme sted hvor vi havde overnattet sidst sammen med alle de andre både i farvandet og fulgte samme procedure med mad og krabbefangst som dagen før.
 


Kan vi fange middagsmaden? Vi fangede en jellyfish, men foretrækker krabber!